Aanleverspecificaties

Lever je bestand goed aan: PDF

Drukkerij Hofmeijer neemt orders pas in behandeling als het juiste bestand is aangeleverd.
Mail dit naar: info@drukkerij-hofmeijer.nl of bij bestanden groter dan 5 MB via www.WeTransfer.com

  • Certified PDF bestand (compatible met Acrobat 4 / PDF 1.3)

Drukkerij Hofmeijer adviseert je gebruik te maken van grafische programma's zoals Adobe Indesign, Adobe Photoshop of Adobe Illustrator. Deze programma’s zijn specifiek gericht naar opmaak.

Wij kunnen pas je drukwerk in productie nemen als dit in orde is. Wil je absolute zekerheid voor de juistheid van je bestand, dan kunnen wij altijd een bestandscontrole uitvoeren. Wij controleren dan naast de juistheid van het bestand tevens of

  • De teksten om zijn gezet in outlines / lettercontouren
  • De beelden zijn aangeleverd in CMYK kleuren aan (ook Duotone, of RGB).
  • Alle beelden een minimale resolutie van 300 dpi* hebben.
  • Het bestand van snijtekens en 3 mm snijmarge /afloop aan alle kanten bij is voorzien bij aflopend drukwerk.
  • Alle zijden (bijvoorbeeld voorkant en achterkant) in 1 bestand staan
  • De verlooptinten en transparanties afgevlakt of gerasterd zijn

Drukkerij Hofmeijer is niet aansprakelijk voor fout aangeleverde bestanden. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Voorkant en achterkant in 1 bestand

Een voorkant en achterkant in 1 bestand uploaden? Dit kan lastig zijn. Op internet zijn verschillende programma's beschikbaar om dit te doen. Bijvoorbeeld deze PDF merger. Simpel, gratis, online en snel! Je kan hiermee eenvoudig pagina’s samenvoegen in 1pdf bestand. Tip:controleer alle pagina’s nog even goed na gebruik.

Waar moet ik op letten?

Let op dat je bestand klopt. Het is zonde als je er achteraf achterkomt dat je bestand niet voldeed aan de volgende voorwaarden:Tips:
  • Laat altijd even door iemand anders uw bestand controleren op taalfouten. 4 ogen zien meer dan 2!
  • Gebruik geen plaatjes met een lagere resolutie dan 300 dpi. Dat is niet wat je drukwerk verdient.

Lettercontouren

Lettertypes maken het ontwerp. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten, maar helaas heeft niet iedereen dezelfde lettertypes ter beschikking. Daardoor is het aan te raden om in je ontwerp de lettertypes om te zetten naar lettercontouren. Zo vermijd je foutmeldingen op ontbrekende lettertypes en ben je er zeker van dat ze steeds correct worden weergegeven.

Verlooptinten

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Lijnen

Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. hebben.

Afloop

Het is belangrijk dat het drukwerk netjes op het beeld gesneden kan worden, zonder dat er een witrand ontstaat. Zorg altijd voor: 3 mm afloop rondom het document

Tekstmarge

Plaats teksten niet dichter dan 3 mm op de snijrand. Dit voorkomt dat je tekst te dicht op de snijrand komt of eventueel afgesneden wordt. Als je een kader gebruikt in jouw ontwerp, raden wij je aan dit met een minimale marge van 3mm te ontwerpen. Kaders met een marge kleiner dan 3mm kunnen na het snijden resulteren in verschillende breedtes van het kader.

De juiste resolutie

Het is belangrijk dat het ontwerp wordt aangeleverd in de juiste resolutie. De term resolutie omschrijft de scherpte of gedetailleerdheid van een afbeelding. De scherpte wordt uitgebeeld in 'dpi' (dots per inch), oftewel het aantal pixels per vierkante inch. Afbeeldingen die je op internet tegenkomt hebben bijna altijd een resolutie van 72 dpi, terwijl voor drukwerk een minimum van 300 dpi vereist is.